Obchvat Senice môže stáť 55 miliónov eur

Termín začatia prác na obchvate mesta Senica zatiaľ nie je stanovený, informovala hovorkyňa ministerstva dopravy Karolína Ducká. Celkový odhadovaný náklad stavby je asi 55,3 milióna eur.

08.11.2018 18:46
debata

V roku 2017 bola odovzdaná štúdia realizovateľnosti koridoru cesty I. triedy I/51. „Tá potvrdila opodstatnenosť a efektívnosť stavby obchvatu mesta Senica. V roku 2012 bola na stavbu spracovaná dokumentácia pre územné rozhodnutie,“ uviedla hovorkyňa MDaV.

Vzhľadom na to, že Záverečné stanovisko EIA spracované v minulosti je už neplatné, na základe výsledkov štúdie realizovateľnosti prebehne nové. „Slovenská správa ciest bude v roku 2019 zabezpečovať dokumentáciu v súvislosti s procesom EIA a aktualizáciu projektovej dokumentácie. Na tieto kroky je zabezpečené finančné krytie,“ doplnila Ducká.

Po získaní stanoviska EIA prídu na rad ďalšie kroky. „Následne v závislosti od dostupnosti finančných prostriedkov bude príprava pokračovať spracovaním dokumentácie pre stavebné povolenie a zabezpečením majetkovoprávneho vyrovnania. Termín realizácie závisí od postupu prípravy, získania potrebných povolení a zabezpečenia financovania ďalšej prípravy a výstavby,“ informovala hovorkyňa ministerstva.

debata chyba
Viac na túto tému: #Senica #cesty