Konfederácia odborových zväzov SR má nového šéfa Mariána Magdoška

Novým prezidentom Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR sa stal Marián Magdoško. V stredu o tom rozhodli delegáti Snemu KOZ.

21.11.2018 16:41
debata (1)

Nový šéf odborovú konfederáciu povedie do riadneho zjazdu na jeseň v roku 2020. Funkciu viceprezidentky bude aj naďalej vykonávať Monika Uhlerová. Informovala o tom hovorkyňa KOZ Martina Nemethová. Bývalý prezident KOZ SR Jozef Kollár požiadal o uvoľnenie z funkcie k 31. augustu 2018 po takmer šesťročnom pôsobení vo funkcii prezidenta KOZ SR.

"Medzi moje priority, rovnako ako je tomu aj v pozícii predsedu Odborového zväzu polície SR, bude naďalej patriť zvyšovanie kvality života a životnej úrovne všetkých zamestnancov, ich platov a miezd v úzkej previazanosti na zvyšovanie minimálnej mzdy, skvalitňovanie pracovného prostredia a BOZP, aktuálne v snahe dosiahnuť všetkých odvetví, preto sa aj ja budem usilovať o vyvážený prístup k problematike výrobných, ako aj nevýrobných odborových zväzov,“ uviedol Magdoško.

KOZ SR aj s novým vedením podľa jej hovorkyne pokračuje v plnení svojho Programu na roky 2016 až 2020, ktorý je založený na piatich základných pilieroch, ako sociálny štát, zamestnanosť, transparentná odborárska politika, sociálny dialóg, solidarita a jednota odborov na medzinárodnej úrovni. „Ako moderné európske odbory bude KOZ aj pod novým vedením približovať podmienky slovenských pracujúcich k podmienkam vyspelých európskych krajín a zabezpečiť tak dôstojný život pre všetkých,“ dodala Nemethová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Odbory #KOZ #Konfederácia odborových zväzov