Chcete vyšší úrok? Odkráčajte 10-tisíc krokov denne

Mladá ukrajinská banka Monobank chce, aby jej klientela nielen bohatla, ale tiež bola zdravšia. Prišla preto so špeciálnou ponukou úročenia vkladov vo výške až 21 percent pre zákazníkov, ktorí denne prejdú 10 000 krokov, píše britský denník The Guardian.

24.11.2018 08:54
debata (3)

Monobank je digitálny bankou, ktorá poskytuje služby prostredníctvom mobilnej aplikácie. Novinka funguje tak, že klient si do chytrého telefónu stiahne príslušnú zdravotnú aplikáciu, ktorá monitoruje jeho fyzickú aktivitu. Banka si sťahuje dáta každý deň a ľuďom, ktorí prejdú 10 000 krokov, úročí ich úspory 21 percentami.

Komu sa tri dni po sebe nepodarí cieľ splniť, zníži banka sadzbu na 11 percent. Celkom sa banke za viac ako rok činnosti podarilo získať vyše pol milióna klientov, špeciálnu sadzbu využíva asi 1500 klientov.

„Ak naše športové vkladové účty motivujú ľudí k väčšiemu výkonu, je to dobrá vec pre našich majiteľov účtov aj pre Monobank,“ komentuje novinku vedenie spoločnosti.

V úmrtnosti na kardiovaskulárne ochorenia patrí Ukrajine vo svete druhé miesto počtom takmer 396 úmrtí na 100 000 obyvateľov. Podľa prognózy bude v roku 2030 obéznych 50 percent mužov.

Na začiatku sa na trhu objavili nástroje, ktoré klientom umožnili splniť podmienku fyzickej aktivity, bez toho aby sa o to sami pričinili. Niektorí prešli 10 000 krokov skôr, než je v ľudských možnostiach. Hriešnikom banka stiahla úrokovú sadzbu na minimum.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #banky #Ukrajina