Mochovce prechádzajú dôležitým testom, elektráreň spustila horúcu hydroskúšku

Spoločnosť Slovenské elektrárne začali 21. decembra v podvečerných hodinách horúcu hydroskúšku na 3. bloku jadrovej elektrárne Mochovce (EMO3). Informovala o tom spoločnosť.

26.12.2018 12:53
debata (2)

„Skúška má niekoľko etáp, počas ktorých sa postupne vykonajú tlakové a tesnostné skúšky primárneho okruhu a reaktora 3. bloku atómovej elektrárne Mochovce, funkčné skúšky zariadení primárneho a sekundárneho okruhu, bezpečnostných systémov, vzduchotechniky, elektročastí a systémov kontroly a riadenia,“ spresnili SE.

Tzv. horúca hydroskúška nasleduje po studenej hydroskúške, ktorú ukončili SE v auguste tohto roku. Studená hydroskúška sa začala v polovici júla 2018 a trvala 38 dní. Hlavným cieľom studenej hydroskúšky bolo preukázať tesnosť systémov a zariadení elektrárne a prečistiť hlavné cirkulačné potrubia. Skúška potvrdila funkčnosť všetkých testovaných komponentov, uviedol generálny riaditeľ SE Branislav Strýček.

Spustenie tretieho bloku je naplánované na druhý kvartál 2019, približne o rok neskôr by mal byť v Mochovciach spustený štvrtý blok elektrárne. Náklady na výstavbu tretieho a štvrtého bloku elektrárne Mochovce sú vyčíslené na 5,4 miliardy eur.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenské elektrárne #Mochovce