Česi sú druhí najväčší výrobcovia bankomatov pre kryptomeny

Česká spoločnosť General Bytes je druhým najväčším výrobcom kryptomenových bankomatov na svete s podielom na trhu 30,6 percenta. Vyplýva to zo správy, ktorú zverejnil server coinfox.info s odvolaním sa na údaje od Coin ATM Radar.

31.12.2018 09:37
debata

Podľa správy je teraz na svete viac než 4100 bankomatov poskytujúcich služby pre nákup a predaj bitcoinu a ďalších kryptomien.

Napriek poklesu trhu s kryptomenami sa počet týchto bankomatov za rok viac ako zdvojnásobil. Vlani na začiatku decembra bolo podľa Coin ATM Radar v prevádzke len 1893 bankomatov. Každý deň sa vo svete inštaluje sedem nových strojov.

Takmer tri štvrtiny bankomatov sa nachádza v Severnej Amerike. Lídrom sú Spojené štáty, kde je zhruba 2300 strojov, teda viac ako polovica všetkých kryptomenových bankomatov na svete. Ďalších 620 je v Kanade. Na treťom mieste je Rakúsko s 263 bankomatmi. Rakúsku sa podarilo z tretej pozície zosadiť Britániu.

V Českej republike je podľa údajov Coin ATM Radar spolu 65 kryptomenových bankomatov. Najviac ich je v Prahe, celkom 40. Na Slovensku je inštalovaných 37 bankomatov.

Najväčším výrobcom kryptomenových bankomatov je firma Genesis Coin so sídlom v Portoriku. Jej podiel na trhu je 31,8 percenta. Tretia je potom americká firma Lamassu s podielom 10,7 percenta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #bitcoin #kryptomeny