Nafta dokončila kúpu plynových zásobníkov v Nemecku

Spoločnosť Nafta dokončila akvizíciu podzemných zásobníkov zemného plynu v Nemecku. Prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Nafta Bavaria GmbH totiž skompletizovala prevzatie podzemných zásobníkov plynu Inzenham - West, Wolfersberg a Breitbrunn/Eggstätt v nemeckom Bavorsku od spoločnosti DEA Deutsche Erdoel AG a Storengy Deutschland GmbH.

02.01.2019 15:47
debata

Zmluvu o predaji podielov so spoločnosťou DEA Deutsche Erdoel AG o akvizícii podzemných zásobníkov zemného plynu podpísala Nafta začiatkom marca 2018. „Dňa 31. decembra 2018 transakcia, po splnení všetkých odkladacích podmienok a získaní potrebných regulačných povolení, nadobudla účinnosť,“ informovala spoločnosť.

V rámci tejto transakcie pritom Nafta získala tiež 19,7-percentný vlastnícky podiel na podzemnom zásobníku Breitbrunn/Eggstätt od spoločnosti Storengy Deutschland GmbH a stala sa tak 100-percentným vlastníkom podzemných zásobníkov Inzenham – West, Wolfersberg a Breitbrunn/Eggstätt s celkovou skladovacou kapacitou 1,8 mld. metrov kubických.

Spoločnosť Nafta je kľúčovým skladovateľom zemného plynu na Slovensku a zároveň slovenským lídrom v prieskume a ťažbe uhľovodíkov. Majoritným 56,15-percentným akcionárom spoločnosti Nafta je firma SPP Infrastructure, spoločnosť Czech Gas Holding Investment vlastní 40,45 % akcií. Firma na trhu prieskumu a ťažby uhľovodíkov pôsobí už 105 rokov a na trhu podzemného skladovania plynu 45 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #nafta #plyn