Viac ako 30-tisíc sporiteľov sa v II. pilieri rozhodlo pre zmenu

V roku 2018 vydala Sociálna poisťovňa sporiteľom 30 870 akceptačných listov. Ide doteraz o najväčší počet akceptačných listov, ktorý poisťovňa vydala za jeden kalendárny rok.

11.01.2019 07:52
debata (51)

„Akceptačný list vydá poisťovňa takému sporiteľovi, ktorý má záujem prestúpiť do inej dôchodkovej správcovskej spoločnosti (DSS) a osobne o tento list požiada v príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne podľa miesta svojho trvalého alebo prechodného bydliska,“ uviedol Peter Višváder, hovorca poisťovne.

V roku 2017 Sociálna poisťovňa vydala 29 261 akceptačných listov. Vyšší počet vydaných akceptačných listov v roku 2018 naznačuje pretrvávajúci záujem sporiteľov o ich prestup. Za vydanie akceptačného listu sporiteľ zaplatí 16 eur. V prípade, že do inej DSS ešte neprestúpil, resp. od posledného prestupu sporiteľa uplynul viac ako jeden rok, jeho vydanie je bezplatné. Akceptačný list vybavuje pobočka na počkanie a sporiteľ ho následne odovzdá tej DSS, do ktorej sa rozhodol prestúpiť.

VIDEO: Treba nájsť politickú dohodu na opravu II. piliera, upozornil vo videu TV Pravda vlani koncom októbra podpredseda vládnej strany Most-Híd a štátny tajomník ministerstva práce Ivan Švejna.

Video
51 debata chyba
Viac na túto tému: #II. pilier #DSS