Závod Getrag v Kechneci prejde priamo pod koncern Magna

Závod Getrag Ford Transmissions Slovakia v priemyselnom parku Kechnec by mal v najbližšom období prejsť priamo pod kanadskú spoločnosť Magna International.

21.01.2019 17:44
debata (2)

Európska komisia momentálne posudzuje akvizíciu závodu. Podľa zverejneného oznámenia o koncentrácii by Magna mala po odsúhlasení regulátorom prostredníctvom svojej dcérskej firmy Magna PT, s.r.o. prebrať všetky nehnuteľnosti Getragu v Kechneci a počas nasledujúcich dvoch rokov by na nového vlastníka mal prejsť aj hnuteľný majetok a zamestnanecké kontrakty. Po ukončení transakcie po dvoch rokoch sa tak má stať Magna jediným vlastníkom závodu.

Globálnu dohodu o prevzatí skupiny spoločností Getrag koncernom Magna International podpísali obe strany ešte v roku 2015. Celková suma transakcie vtedy predstavovala 1,75 mld. eur. Getrag následne v roku 2016 v rámci akvizície prešiel pod spoločnosť Magna International a stal sa súčasťou jej divízie Magna Powertrain.

Slovenský závod spoločnosti Getrag v Kechneci sa začal budovať v roku 2005 a zaberá plochu viac ako 50 tis. metrov štvorcových. V závode sa vyrábajú dvojspojkové prevodovky pre automobily. Podľa výročnej správy spoločnosti za rok 2017 v závode pracovala necelá tisícka zamestnancov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #kechnec #MAGNA