Stredoslováci chcú nové cesty, NDS podľa nich nekoná

Iniciatíva stredné Slovensko je znepokojená tým, že podľa nich Národná diaľničná spoločnosť nekoná a zostalo len pri sľuboch

04.02.2019 15:22
debata (7)

Naďalej dochádza k posúvaniu termínov, nerealizujú sa procesné úkony či verejné obstarávania, a preto Výkonný výbor Iniciatívy stredné Slovensko plánuje napísať list Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Jej postupy chce zároveň prerokovať na úrovni zasadnutia vlády a podporu bude hľadať aj u obyvateľov jednotlivých miest.

Zhodli sa na tom v piatok v Banskej Bystrici členovia výboru na prvom tohtoročnom zasadnutí. TASR o tom v pondelok informoval banskobystrický magistrát.

Obyvateľom stredného Slovenska chýba na trase severojužného a východozápadného prepojenia moderná dopravná infraštruktúra. Iniciatíva stredné Slovensko, ktorá vznikla v máji 2017, chce dosiahnuť dobudovanie prepojenia krajiny, diaľnice D1 v úsek Turany – Hubová a Hubová – Ivachnová, rýchlostnej cesty R3 Trstená – Dolný Kubín, R1 Ružomberok – Banská Bystrica a súvisiaceho spojenia I/71 Lučenec – Fiľakovo – Salgótarján. Medzi jej priority patrí tiež liberalizácia železničnej dopravy na strednom Slovensku, čo by malo priniesť ďalšie zlepšenie v tejto oblasti.

„Nie sme spokojní a nekonaním NDS sme znepokojení. Čas plynie a vážna situácia v oblasti dopravy, ktorú chceme riešiť, stagnuje. Nejde len o konkrétne mestá, držíme spolu a chceme dosiahnuť celoplošné riešenie. Výkonný výbor Iniciatívy stredné Slovensko sa preto dohodol na ďalšom postupe. V našom úsilí nepoľavíme,“ zdôraznil primátor Banskej Bystrice a predseda iniciatívy Ján Nosko.

.....

VIDEO: Najzložitejšia diaľnica na Slovensku bude vyzerať takto! Pozrite si kadiaľ povedie zmenený ružomberský úsek D1 Hubová – Ivachnová.

Video
7 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #NDS