Brusel štrajkuje, postihlo to aj let z Bratislavy

Pre generálny štrajk v Belgicku bol zrušený stredajší odlet z Bratislavy do Bruselu-Charleroi a rovnako aj prílet na Letisko M. R. Štefánika v Bratislave z belgickej metropoly. Pre TASR to uviedla hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

13.02.2019 13:32
debata (2)

„Letecký dopravca Ryanair dnes zrušil z dôvodu generálneho štrajku verejných služieb v Belgicku odlet z Bratislavy do Bruselu-Charleroi o 7.00 h aj prílet z Bruselu-Charleroi do Bratislavy o 11.00 h,“ priblížila Ševčíková.

Letecká spoločnosť zároveň podľa jej slov e-mailom a textovou správou informovala cestujúcich o ďalších možnostiach – o možnosti vrátenia ceny za letenku, o možnosti zmeniť rezerváciu letu na najbližší voľný let, alebo na dostavenie sa do destinácie alternatívnou trasou.

Letecké spojenia s Bruselom v ďalších dňoch sú podľa hovorkyne naplánované včas podľa letového poriadku. „Najbližší odlet a prílet z Bratislavy do Bruselu-Charleroi je naplánovaný v piatok 15. 2. (prílet z Bruselu-Charleroi o 20.40 h, odlet z Bratislavy do Bruselu-Charleroi o 21.05 h) a tieto lety, ako i ďalšie, sú naplánované včas podľa letového poriadku,“ skonštatovala. Zároveň dodala, že letecké spojenie medzi Bratislavou a Bruselom-Charleroi zabezpečuje dopravca Ryanair trikrát týždenne, a to v pondelok, stredu a piatok.

Belgicko je v stredu poznačené celonárodným štrajkom, ktorý zvolali tri veľké odborové centrály na znak nesúhlasu so slabým rastom platov v období rokov 2019–20.

Podľa informácií, ktoré prinášali predpoludním domáce médiá, štrajk „paralyzoval“ letiská, námorné prístavy a železničnú dopravu, keďže nepremáva polovica vlakov a dve najväčšie letiská v krajine – v Bruseli a v Charleroi – zostali zatvorené. Štrajk sa však nedotkol premávky medzinárodných vlakov Thalys a Eurostar, ktoré spájajú Brusel so susednými krajinami.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #Belgicko