VIDEO: Absurdné buspruhy Bratislava obhajuje, posiela na ne aj nákladiaky

Vodičov v Bratislave zaskočili pruhy pre autobusy na Bajkalskej ulici. Tam, kde bol tak či tak problém so zápchami, sa kolóny ešte zväčšili. Politiku mesta pre TV Pravda vysvetľuje Peter Bubla, hovorca primátora Matúša Valla.

14.02.2019 10:26
debata (87)

Zavedenie buspruhov na Bajkalskej, kľúčovej tepne Bratislavy, nebolo ohlásené. Absurdnosť spočíva v tom, že na daných miestach a tiež pred a za nimi sa tvoria kolóny a ne doplácajú aj linky MHD, ktoré sa mesto snaží podporiť. Miesto na buspruhy však na cestách, ktoré kapacitne nestačia ani pre osobnú dopravu, nie je. Mesto navyše zatiaľ neposilnilo ani hromadnú dopravu. Buspruhy sa majú zaviesť aj na Gagarinovej ulici. Ide o hlavné ťahy, od ktorých závisí plynulosť dopravy v celom meste.

VIDEO: Pozrite si, ako v prípade buspruhov argumentuje mesto a aké plány v danej lokalite má s osobnou, nákladnou dopravou a MHD.

Video

VIDEO: Pozrite si ako nové pruhy pre autobusy upchali kľúčovú ulicu v Bratislave. Kocúrkovo spočíva v tom, že pred danými úsekmi uviaznu v zápchach aj samotné autobusy.

Video

Obmedzenia v doprave v Bratislave sa už začali a všetko sa ešte zhorší v piatok. Uzatvorí sa križovatka pod Prístavným mostom a obmedzenia začnú aj v lokalite Mlynské Nivy. Všetko súvisí s výstavbou obchvatu Bratislavy a novej autobusovej stanice. Nápor na cesty sa očakáva v pondelok s príchodom nového pracovného týždňa.

VIDEO: Unikátne zábery z výstavby obchvatu Bratislavy si môžete pozrieť na nasledujúcom videu. (vysielané 12.12.2018).

Video

Polícia tvrdí, že bude operatívne zasahovať a vyzýva vodičov, aby si zachovali pevné nervy. Na monitoring dopravy budú použité aj zábery zo vzduchu.

VIDEO: Z helikoptéry bude Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave monitorovať aj situáciu po štarte dopravných obmedzení. Takto doprava vyzerá teraz.

Video

© Autorské práva vyhradené

87 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravné zápchy #Bajkalská #doprava v bratislave