Logistickým centrom Slovenska zostáva Bratislava, je križovatkou do sveta

Pre logistiku je stále najsilnejšou lokalitou na Slovensku Bratislava a okolie. Je to nielen hlavným mestom, ale aj tým, že je dôležitou dopravnou a logistickou križovatkou s krajinami Vyšehradskej štvorky, Rakúskom a zvyškom strednej Európy. Médiá o tom v pondelok informovala spoločnosť P3 Logistic Parks, ktorá má aktivity aj v SR.

25.02.2019 16:58
debata

Slovensko má podľa nej čoraz väčší potenciál stať sa logistickou veľmocou v rámci strednej a východnej Európy, pretože rozvíjajúca sa cestná infraštruktúra je napojená na hlavné cestné ťahy paneurópskeho významu.

V roku 2018 začala spoločnosť stavať na základe rastúceho dopytu klientov moderný park mestského typu pri bratislavskom letisku a rozšírila kapacity v jej logistickom centre v Žiline. „V tomto roku začíname s výstavbou logistického parku pri Košiciach a v lokalitách, v ktorých pôsobíme, chceme neustále hľadať potenciál pre ďalší rozvoj,“ uviedol výkonný riaditeľ spoločnosti na Slovensku Peter Jánoši.

Umiestňovanie veľkých priemyselných investícií, akými sú automobilky alebo elektrotechnický priemysel, vytvára podľa neho v západnej časti Slovenska príležitosti pre rozvoj logistických a ďalších priemyselných kapacít. Nedostatok pracovnej sily, ale zároveň rozvíjajúca sa cestná infraštruktúra, ukazuje na potenciál v regiónoch ako je severné a stredné Slovensko, a v blízkej budúcnosti aj na východe, a to najmä Košice a Prešov, uzatvára riaditeľ Jánoši.

P3 Logistic Parks je vlastníkom, developerom a správcom európskych priemyselných nehnuteľností. Jeho vlastníkom je singapurský štátny investičný fond GIC. Na Slovensku v súčasnosti vlastní a spravuje 11 priemyselných nehnuteľností v 4 parkoch s prenajímateľnou plochou vyše 248.000 štvorcových metrov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #logistika