Prázdniny sa skončili, Bratislava už čelí zápcham. Obmedzenia odkrývajú dopravnú mizériu

Prázdniny sa pre Bratislavský kraj skončili a dnes žiaci nastúpili znova do škôl, čo hlavné mesto už od rána pocítilo zhustenou dopravou. Zápchy by však mali pokračovať aj naďalej vo večerných hodinách. Obmedzenia v Bratislave platia od 18. februára.

04.03.2019 17:00
debata (28)

Vodiči ich spočiatku príliš nepocítili pre jarné prázdniny najprv na východnom a následne na západnom Slovensku. Aktuálne prázdninujú deti a často s nimi aj rodičia na strednom Slovensku, čo už Bratislavu zjavne až tak neodľahčuje. Plný nápor na dopravu zrejme nastane na budúci týždeň, keď už nebude prázdninovať nikto.

VIDEO: Pozrite si vo videu TV Pravda zábery z ciest a z helikoptéry na dnešné zápchy na Prístavnom moste. Vo videu vidno upchatý obchvat Bratislavy pri Prístavnom moste, ako aj kolóny na zjazde na Bajkalskú ulicu.

Video

Od 18. februára tohto roka v hlavnom meste začali platiť výrazné dopravné obmedzenia, ktoré Bratislava zatiaľ zvládala. Od spustenia obmedzení na cestách bola situácia vcelku pokojná a doprava plynulá. Vodiči hlásili zdržanie do 15 minút. Otázne však ostáva, aká situácia nastane na bratislavských cestách po skončení jarných prádznin.

Uzávera ulice Mlynské nivy a niektorých zjazdov z Prístavného mosta núti bratislavských vodičov využívať obchádzkové trasy. Dopravu však komplikujú aj vyhradené jazdné pruhy pre autobusy na Gagarinovej ulici či Bajkalskej ulici v podjazde s Prievozskou ulicou a v jeho blízkom okolí. Vodičom osobných áut v podjazde a nájazde doň tak musí stačiť len jeden pruh. Zmena dopravného značenia spôsobuje nielen chaos na ceste, ale tvorí aj zápchy.

© Autorské práva vyhradené

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #dopravné obmedzenia #zápchy