Škoda testuje doručovanie z e-shopov do kufrov svojich áut

Škoda Auto začala testovať možnosť doručovania nákupu z internetových obchodov do batožinového priestoru svojich áut. DigiLab Škody v spolupráci s internetovými obchodmi Alza.cz a Rohlik.cz vyvíja doručovací systém, v rámci ktorého kuriér cez zabezpečený prístup doručí zásielku priamo do kufra auta. Uviedla to v tlačovej správe.

14.03.2019 17:53
debata (3)

Aby mohol túto službu využívať, dá zákazník príslušnému partnerovi súhlas cez mobilnú aplikáciu. V prípade objednávky sa kuriérovi prostredníctvom GPS zobrazí pozícia vozidla pre následnú dodávku.

Potom získa jednorazový zabezpečený prístup, pomocou ktorého otvorí batožinový priestor vozidla vo vopred definovanom časovom intervale prostredníctvom platformy.

Kuriér vloží zásielku do batožinového priestoru, zamkne pomocou mobilnej aplikácie vozidlo a zákazník dostane správu o úspešnom doručení.

„Tento pilotný projekt je konkrétnou ukážkou toho, ako pomocou najmodernejších technológií uľahčíme a spríjemníme ľuďom ich každodenný život. Teším sa na to, že tento projekt spoločne s našimi partnermi ďalej rozvinieme,“ uviedla šéfka DigiLabu Jarmila Plachá.

„Spokojnosť našich zákazníkov má pre nás najvyššiu prioritu. Preto ako popredný inovátor vnímame rozšírenie ponuky možnosti doručovania o dodávku priamo do batožinového priestoru ako skvelú príležitosť, ako zákazníkom ešte viac uľahčiť vyzdvihovanie ich objednávok,“ doplnil podpredseda predstavenstva Alzy Tomáš Havryluk.

Služby a technológie sú v súčasnosti v skúšobnej fáze a budú sa cielene optimalizovať. Malý okruh zákazníkov začne skúšať systém pre partnerov projektu v praxi.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda Auto #e-shop #Alza