Trump sa teší na vyjednávanie s Britániou mimo EÚ

Americký prezident Donald Trump uviedol, že jeho administratíva "sa teší na vyjednávanie o rozsiahlej obchodnej dohode s Veľkou Britániou". Trump sa takto vyjadril vo štvrtok na Twitteri v čase, keď sa zdá, že britskí poslanci zabrzdia brexit. Krajinamožno požiada Európsku úniu o odloženie brexitu.

15.03.2019 07:15
debata (7)

Americký prezident mal kritický postoj voči dohode o podmienkach odchodu Británie z EÚ z dielne premiérky Theresy Mayovej a v minulosti upozorňoval, že táto dohoda by mohla „znemožniť“ bilaterálnu obchodnú zmluvu medzi USA a Veľkou Britániou. Teraz však hovorí: „Potenciál je neobmedzený!“

Predseda Európskej rady Donald Tusk povedal, že únia by mala byť otvorená poskytnutiu dlhého odloženia odchodu Británie. Tusk na Twitteri vo štvrtok uviedol, že na konzultáciách pred budúcotýždňovým summitom EÚ v Bruseli bude na lídrov 27 krajín únie apelovať, „aby boli otvorení dlhému odloženiu, ak Británia bude považovať za nevyhnutné premyslieť brexitovú stratégiu“.

Perspektíva odloženia brexitu, ktorý je naplánovaný na 29. marca, sa v posledných dňoch zväčšila po tom, ako britský parlament rozhodne odmietol dohodu o odchode z dielne premiérky Theresy Mayovej. .....

VIDEO: Pozrite si video TV Pravda, v ktorom svoj názor na zavedenie ciel v prípade tvrdého brexitu vyjadruje profesor Obchodnej fakulty Ekonomickej univerzity v Bratislave Peter Baláž.

Video
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Donald Trump #Brexit