Odmenu manažérovi letiska Piešťany musí kraj vyplatiť, rozhodol súd

Vedenie Trnavského samosprávneho kraja rešpektuje rozhodnutie Okresného súdu Piešťany,ktorý rozhodol o vyplatení odmien bývalému členovi predstavenstva spoločnosti Letisko Piešťany Vladimírovi Krátkemu. Napriek tomu trvá na tom, že vyplatenie odmien ľuďom, ktorí priviedli letisko na pokraj zániku, je nehorázne, nemorálne a jednoznačne v rozpore s verejným záujmom. Uvádza sa to v stanovisku predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jozefa Viskupiča.

04.04.2019 16:03
debata (1)

Spoločnosť Letisko Piešťany musí vyplatiť bývalému členovi predstavenstva Vladimírovi Krátkemu odmeny vo výške viac ako 38-tisíc eur plus úroky z omeškania. V stredu o tom rozhodol Okresný súd v Piešťanoch, rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

„Bývalý manažment letiska zanechal spoločnosť s celkovým dlhom 2,3 milióna eur a dnes si niektorí jeho členovia súdnou cestou vymáhajú za toto svoje pôsobenie obrovské finančné odmeny. Dokonca v jednom prípade si dotknutá osoba žiada s úrokmi z omeškania až 51-tisíc eur, a to len za jednu účasť na rokovaní predstavenstva spoločnosti,“ uviedol Viskupič. Trnavský samosprávny kraj podľa neho podnikne všetky potrebné kroky, aby ochránila peniaze daňových poplatníkov. Po dohode s vedením Letiska Piešťany zváži ďalšie kroky a proti rozhodnutiu prvostupňového súdu sa odvolá.

Spoločnosť Letisko Piešťany prestala vyplácať odmeny členom predstavenstva a dozornej rady z dôvodu zlej ekonomickej situácie v roku 2010. Záväzky im však v roku 2014 a opakovane aj v roku 2015 uznala. Vladimír Krátky, ktorý je v súčasnosti hlavným kontrolórom mesta Trnava, bol ako člen predstavenstva na 22. zasadnutiach, jedna jeho účasť na zasadnutí tak podľa Viskupiča vychádza na 1 700 eur. Celková výška nevyplatených odmien bývalým členom vedenia letiska aj s úrokmi z omeškania prekračuje čiastku pol milióna eur. Finančné záväzky bývalých členov orgánov letiskovej spoločnosti uznal podpisom ešte bývalý predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš. Práve toto uznanie záväzku je jedným z dôvodov, na základe ktorého si bývalí členovia orgánov letiska nárokujú na súde ich vyplatenie.

Viskupič upozornil, že aktuálni členovia tých istých orgánov pracujú bez nároku na odmenu a výsledkom ich práce je, že letisko sa konsoliduje, intenzívne sa pracuje na jeho rozvoji, čoho dôkazom je organizácia Festivalu letectva či historicky prvých charterových letov z Piešťan do Turecka a Egypta.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany #Trnavský samosprávny kraj #letisko Piešťany