Ministerstvo: SaS chystá škandalózny rozpredaj strategického majetku

Ministerstvo hospodárstva je presvedčené, že práve privatizácia Slovenských elektrární spred trinástich rokov počas vlády Mikuláša Dzurindu má za následok problémy s dostavbou tretieho a štvrtého bloku Atómovej elektrárne Mochovce.

09.04.2019 12:57
debata (52)

V súčasnosti najsilnejšia opozičná strana SaS sa podľa ministerstva hospodárstva chystá v prípade jej pôsobenia v novej vláde škandalóznym spôsobom rozpredať štátny strategický majetok. Ministerstvo je presvedčené, že práve privatizácia Slovenských elektrární spred trinástich rokov počas vlády Mikuláša Dzurindu má za následok problémy s dostavbou tretieho a štvrtého bloku Atómovej elektrárne Mochovce.

„Za dostavbu nesie plnú zodpovednosť súkromný vlastník s manažérskymi právomocami, a nie štát ako menšinový akcionár. Je to dôsledok zbabranej a nevýhodnej privatizácie počas druhej vlády Mikuláša Dzurindu, v ktorej chce pokračovať aj SaS, ak bude vo vláde. SaS škandalózne a úplne otvorene odkázala verejnosti, že plánuje rozpredať do súkromných rúk podiel štátu v spoločnosti, ktorá prevádzkuje jadrové a vodné elektrárne a je kľúčová pre energetickú bezpečnosť krajiny,“ uviedol pre agentúru SITA hovorca ministra hospodárstva Maroš Stano.

Predseda SaS Richard Sulík je presvedčený, že štát by mal predať svoj podiel v Slovenských elektrárňach. Štát by sa tak zbavil ťarchy v podobe stále nedostavaných dvoch jadrových blokov v Mochovciach. „Budeme za doprivatizáciu Slovenských elektrární. Štát je zlý vlastník,“ povedal v pondelok Sulík.

52 debata chyba
Viac na túto tému: #Mochovce #privatizácia #SASKA