Do Česka sa opäť dostali tony poľského mäsa so salmonelózou

Veterinári objavili na českom trhu ďalšie takmer štyri tony hydinového mäsa z Poľska, v ktorom boli baktérie salmonelózy. Podľa spravodajského kanála televízie ČT24 išlo o dve zásielky, ktoré smerovali k príjemcom v Zlínskom kraji.

17.04.2019 16:41
kuracie stehná, rozmrazovanie Foto:
Ilustračné foto.
debata (16)

Jednu z nich, v ktorej boli chladené kurence s celkovou hmotnosťou 2 250 kilogramov, už zákazníci pravdepodobne skonzumovali. V druhom prípade išlo o viac ako 1,5 tony vákuovaných mrazených sliepok, ktorých príjemcom bol obchodník z obce Podolí pri Uhorskom Hradišti.

Vzhľadom na to, že mrazené sliepky majú konečný dátum spotreby až v marci 2020, je pravdepodobné, že časť mäsa môže byť ešte u obchodníkov alebo v mrazničkách domácností. Veterinári v poslednom období informujú približne každý týždeň o nálezoch zásielok poľského mäsa so salmonelózou.


VIDEO: Ako si vybrať kvalitný mäsový výrobok? Aké dôsledky zanechávajú mäsové škandály, ako naposledy prípady pochybnej poľskej hovädziny? Pozrite si video TV Pravda s názormi mäsiara Ignáca Bertoviča z Vysokej pri Morave.

Video
16 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #salmonela #poľské mäso