Uber sa vracia do Bratislavy

Spoločnosť Uber informovala, že opäť poskytuje svoje služby v hlavnom meste Slovenska. Svoj návrat podporila aj promo akciou, pri ktorej zákazník služby získa zľavu na ďalšiu jazdu.

25.04.2019 10:40
debata

Svoje služby prestal Uber v Bratislave poskytovať v marci minulého roka. Reagoval tak na predošlé rozhodnutie súdu, ktorý mu zakázal prevádzkovať aj sprostredkovať taxislužbu, keďže jeho činnosť bola v rozpore so zákonom.

Od apríla tohto roku však začali platiť nové pravidlá, ktoré zrovnoprávnili klasické taxislužby s modernými digitálnymi trendami, kde funkciu dispečingu vozidiel preberajú aplikácie.

Uber sa vracia na bratislavské cesty tesne pred májovým svetovým šampionátom v hokeji. Podľa Asha Kebritiho, riaditeľa firmy pre strednú a východnú Európu, to bol zámer. „Naše spustenie dnes nie je náhodné. Chceli sme byť naspäť práve včas na majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji a obslúžiť Bratislavčanov i desiatky tisíc ľudí, ktorí prídu do mesta kvôli tomuto podujatiu,“ uviedol.

Slováci podľa neho na Uber nezabudli. „Od marca minulého roka, keď bola služba pozastavená, si aplikáciu Uber v Bratislave otvorilo viac ako 250-tisíc ľudí a Slováci si objednali viac ako 436-tisíc jázd v rôznych zahraničných krajinách,“ dodal.

Uber už skôr avizoval, že sa na Slovensko vráti. Po zmene legislatívy nedávno oslovil záujemcov-vodičov, aby sa pridali k jeho sieti: „Dostávajte výplatu týždenne za to, že pomôžete našej komunite cestujúcich s odvozom po meste. Buďte svojím vlastným šéfom a dostávajte výplatu za jazdenie vo forme cestovného podľa vlastného rozvrhu,“ napísala firma na svojom webe.

debata chyba
Viac na túto tému: #taxi #Uber #zdieľaná ekonomika