Telekom bude v piatok zadarmo, operátor reaguje na minulotýždňový výpadok

Telekom v piatok po 10.00 zaznamenal rozsiahly výpadok mobilnej a internetovej siete po celom Slovensku. Problém sa definitívne poradilo odstrániť vo večerných hodinách. Teraz telekomunikačná spoločnosť ponúka všetkým svojim zákazníkom kompenzáciu.

14.05.2019 10:20
Slovak Telekom Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (6)

„V piatok večer som vám dal sľub, že to nenecháme len tak. Chceme ho dodržať, a preto dáme tento piatok v mobilných sieťach bezplatné volania, správy a dáta na Slovensku zadarmo pre všetkých bez ohľadu na to, či zažili výpadok alebo im služby fungovali. Tieto výhody budú k dispozícii pre všetkých a automaticky,“ uviedol výkonný riaditeľ spoločnosti Dušan Švalek na sociálnej sieti.

Po výpadku je už sieť spoločnosti stabilná a všetky systémy bežia naplno. "Počas posledných dní a najmä počas víkendu sme venovali obrovské množstvo úsilia na zabezpečenie čo najlepšej funkcionality. Výpadok bol úspešne diagnostikovaný a odstránený,“ informoval Švalek. Počas posledných dní Slovak Telekom monitoroval výkon sietí, aby skontroloval plný výkon svojej prevádzky.

Hovorca Telekomu Michal Korec minulý týždeň k výpadku uviedol, že povaha problému bola plošná a náhodná. Zákazníci sa a výpadkom mohli stretnúť na celom Slovensku, netýkal sa však všetkých čísel. „Niektorí zákazníci môžu volať medzi sebou alebo byť dovolateľní z inej siete, alebo volať do inej siete. Iní nie a sieť sa im javí ako preťažená,“ dodal vtedy Korec.

Technický problém podľa dostupných informácií nastal na komponente, ktorý prepájal hovory v sieti, čo v praxi znamená, že zákazník sa javil ako nedovolateľný alebo sa nemohol dovolať do svojej siete.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom #výpadok internetu