Jüan slabne, bitcoin rastie. Kryptomena prekonala 8-tisícovu hranicu

Hodnota kybernetickej meny bitcoin pokračuje v raste, prvýkrát od vlaňajšieho júla prekonala hranicu 8000 dolárov. Podľa údajov servera CoinDesk v utorok cena vystúpila až na 8335 dolárov, neskôr však o časť ziskov prišla. Od začiatku roka si Bitcoin pripisuje viac ako 120 percent, píše server CNBC.

14.05.2019 17:15
debata (4)

Podľa analytika Andyho Brennera zo spoločnosti National Alliance Securities je možné, že bitcoin nakupujú čínski investori, aby diverzifikovali svoje investície. Brennet upozorňuje, že terajší rast bitcoinu sa kryje s poklesom kurzu čínskeho jüanu voči americkému doláru. Ten je dôsledkom obchodnej vojny medzi Čínou a Spojenými štátmi.

Bitcoin vznikol v roku 2009 ako alternatíva oficiálnych mien a počas rokov sa presadil ako popredná kybernetická mena sveta. Jeho hodnota však v uplynulých rokoch prechádzala značnými výkyvmi.

V roku 2017 zažíval Bitcoin prudký rast a dostal sa do centra pozornosti médií. Koncom roku 2017 jeho hodnota prekonala 19 000 dolárov, v závere minulého roka však zostúpila do blízkosti 3000 dolárov.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #bitcoin #jüan #kryptomena