Obmedzenia pre Huawei na tri mesiace zmiernia, aby neskolabovali siete

Americké ministerstvo obchodu v noci na utorok dočasne na tri mesiace zmiernilo obchodné reštrikcie voči čínskemu výrobcovi telekomunikačných zariadení Huawei zavedené minulý týždeň.

21.05.2019 09:45
debata (4)

Tento krok má obmedziť negatívne dopady na zákazníkov čínskeho podniku po celom svete, píše agentúra Reuters.

Ministerstvo sa rozhodlo povoliť firme Huawei nakupovať americký tovar za účelom zachovania terajších komunikačných sietí a zabezpečenie softvérových aktualizácií pre existujúce telefóny Huawei. Toto povolenie je platné do 19. augusta a ministerstvo nevylučuje predĺženie jeho platnosti.

Podľa ministra obchodu Wilbura Rossa operátori vďaka tomuto povolenie získajú čas na úpravu svojich aktivít. „Cieľom je zrejme zabrániť kolapsu internetových, počítačových a telefónnych systémov,“ uviedol washingtonský právnik Kevin Wolf, ktorý predtým pôsobil na ministerstve obchodu.

Americká vláda minulý týždeň firmu Huawei zaradila na čiernu listinu, takže americké podniky teraz potrebujú špeciálne povolenie, aby jej mohli dodávať svoje produkty.

.....

VIDEO: Pozrite si, čo k sporu o Android povedala pre TV Pravda PR manažérka Huawei Technologies Slovensko Ela Dekánková a ako situáciu hodnotí expert.

Video
4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Huawei