Reštaurácie Jamieho Olivera bankrotujú

Reštaurácie známeho britského šéfkuchára vstúpia v utorok do nútenej správy. Uviedol to zdroj oboznámený so situáciou, podľa ktorého je tak ohrozených zhruba 1000 pracovných miest v 25 pobočkách siete reštaurácií v Spojenom kráľovstve.

21.05.2019 14:51
Jamie Oliver / reštaurácia / Foto: ,
Jamie Oliver
debata (11)

Podľa zdroja bude informácia o nútenej správe, čo je forma ochrany pred veriteľmi, zverejnená neskôr počas utorka.

Oliver si otvoril prvú reštauráciu pod značkou Jamie's Italian v roku 2008. Do jeho siete patria aj Barbecoa, steakhouse, a Jamie Oliver's Diner.

Hviezdny šéfkuchár sa preslávil knihami o varení aj televíznou šou Naked Chef, ktorá bola odvysielaná v desiatkach krajín sveta, a tiež kampaňou za zdravšie stravovanie v školách. Jeho sieť reštaurácií je tak poslednou obeťou „drsného“ obchodného prostredia v luxusnom segmente.

V marci oznámila skupina Boparan Restaurant Group (BRG), že plánuje zatvoriť viac ako tretinu svojich prevádzok Giraffe and Ed's Easy Diner, zatiaľ čo Carluccio's, Prezzo, Strada a Gourmet Burger Kitchen už svoje pobočky v roku 2018 zatvorili.

„Som hlboko zarmútený týmto výsledkom a rád by som poďakoval všetkým zamestnancom a našim dodávateľom, ktorí viac ako desaťročie vkladali svoje srdcia a duše do tohto biznisu,“ povedal 43-ročný Oliver vo vyhlásení. Dodal, že si uvedomuje, aké je to ťažké pre všetkých, ktorých sa to týka.

Sieť reštaurácií Jamie Oliver vymenovala za konkurzných správcov Willa Wrighta a Marka Ortona z KPMG.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #reštaurácia #Jamie Oliver