Apple Pay na Slovensku? Má byť 'na spadnutie', ale termíny taja

Slováci stále čakajú na spustenie mobilnej platobnej a digitálnej peňaženky od spoločnosti Apple, ktorá umožňuje klientom uskutočňovať platby, tzv. Apple Pay. Hoci sa pôvodne hovorilo, že služba na Slovensko príde v marci, ešte ani v súčasnosti nie je úplne jasné, kedy sa tak stane.

22.05.2019 14:53
debata (2)

Podľa vyjadrení niektorých oslovených bánk by to však malo byť už čoskoro. Samotná spoločnosť Apple na otázku, kedy plánuje na Slovensku spustiť službu, zatiaľ nereagovala.

Banky sú v otázke konkrétneho termínu rezervované, pretože ich firma Apple zaviazala k mlčanlivosti. Spustenie Apple Pay na Slovensku potvrdila v polovici mája internetová banka Monese. Na svojom twitterovom účte banka zverejnila, že čoskoro prinesie jednoduché platenie cez Apple Pay a zverejnila zoznam krajín, kde tak plánuje urobiť. Medzi nimi spomenula aj Slovensko.

Ešte pred ňou sa tak vyjadrili tradičné banky, ako napríklad Slovenská sporiteľňa a Tatra banka. Spustiť Apple Pay však chcú aj internetové a mobilné banky N26, mBank a 365 bank. „V 365 banke razíme filozofiu „mobile first“, a preto máme o službu Apple Pay záujem. Spravíme všetko preto, aby sme boli medzi prvými bankami, ktoré ho prinesú svojim klientom,“ povedala PR manažérka 365 banky Linda Gáliková.

Napriek veľkosti projektu a nákladom spojeným s implementáciou a prevádzkou služby Apple Pay, majú banky záujem naštartovať poskytovanie uvedenej služby. Jeden z dôvodov je ten, že majitelia telefónov iPhone, majú veľký záujem o túto službu. Dokonca prieskumy hovoria, že držiteľ iPhone bude zvažovať zmenu banky, ak mu neposkytne službu Apple Pay.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #banky #Apple #Apple Pay