Časť obchvatu Čadce už asfaltujú. Pozrite si video

Obchvat Čadce má byť hotový v decembri 2020. Aj keď časť ciest sa už asfaltuje, mostné objekty sú stále v štádiu hrubej stavby. Pozrite si vo videu najnovšie zábery Národnej diaľničnej spoločnosti.

27.05.2019 15:31
debata (14)

VIDEO: Pozrite si vo videu, kde na obchvate Čadce už asfaltujú a kde sa ešte len budujú mosty.

Video
Diaľničný úsek D3 Čadca, Bukov – Svrčinovec bude po dostavbe dlhý 5 673 metrov. Výstavbu zabezpečujú stavebné spoločnosti Strabag, Porr a Hochtief. Výstavba oficiálne začala v decembri 2016.

Diaľničiari budujú úsek v plnom profile. Po dostavbe sa z každej strany napojí na dva už existujúce úseky. Južne od rozostavaného úseku je v prevádzke v polovičnom profile úsek D3 Oščadnica – Čadca, Bukov s jednorúrovým tunelom Horelica. Smerom na sever od rozostavaného úseku pokračuje diaľnica D3 v polovičnom profile až k poľským hraniciam. V križovatke Svrčinovej sa na diaľnicu D3 bude napájať krátka 1,71 kilometrová rýchlostná cesta R5 k hraniciam s Českou republikou.

Úsek D3 Čadca, Bukov – Svrčinovec odbremení od tranzitnej dopravy mesto Čadca. Podľa celoštátneho sčítania dopravy z roku 2015 denne prechádza po ceste prvej triedy I/11 priamo cez mesto takmer 19-tisíc automobilov denne. Po rovnakej ceste medzi Čadcou a Svrčinovcom denne jazdí približne 15-tisíc vozidiel.

Dostavbe diaľnice D3 chýbajú dva úseky v okolí Kysuckého Nového Mesta. Ide o D3 Žilina, Brodno – Kysucké Nové Mesto s celkovou dĺžkou 11,2 kilometra, ktorý je vo fáze procesu prípravy a vypracovania dokumentácie pre územné rozhodnutie a dokumentácie stavebného zámeru.

Nadväzujúci úsek D3 Kysucké Nové Mesto – Oščadnica bude dlhý 10,79 kilometra. Úsek je vo fáze procesu prípravy a vypracovania dokumentácie pre stavebné povolenie. Na výstavbu aktuálne štát nemá zabezpečené financovanie. Zdroje z aktuálneho programového obdobia na čerpanie eurofondov sú minuté.

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #obchvat Čadce #kysucká diaľnica D3