Nokia sa pochválila, že predbehla Huawei v objednávkach 5G sietí

Fínska spoločnosť Nokia zaznamenala v posledných týždňoch zvýšený záujem o telekomunikačné zariadenia budúcej generácie 5G.

03.06.2019 21:44
debata (13)

Podarilo sa jej tak prekonať čínskeho konkurenta Huawei v počte získaných objednávok na siete 5G. Povedal to agentúre Reuters prezident pre zákaznícke operácie spoločnosti Nokia Federico Guillén. Nokia, Huawei a švédsky Ericsson sa snažia ukoristiť čo najväčší podiel na trhu. Príťažlivosť severských dodávateľov vzrástla pre bezpečnostné obavy z čínskeho zariadenia, s ktorými prišli Spojené štáty.

Nokia podľa Guilléna získala 42 komerčných 5G objednávok. Huawei podľa odhadov získal 40 komerčných objednávok. Švédsky Ericsson verejne oznámil 19 zmlúv.

Zákazníci sa čoraz častejšie obracajú na Nokiu, aby im dodala vybavenie pre ich siete budúcej generácie. Niektorí ju využívajú ako duálny zdroj pre väčšinu citlivých častí svojich sietí, alebo na nahradenie doterajšieho poskytovateľa, povedal Guillén.

Veľký záujem zaznamenala firma hlavne z európskych krajín, ktoré debatujú o úlohe čínskych dodávateľov svojich sietí.

Nokia uviedla, že 22 z 5G dohôd je od známych zákazníkov ako T-Mobile, Telia a SoftBank. Od konca marca získala firma 12 nových objednávok.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Nokia #5G #Huawei