Celoslovenské dni poľa predstavujú hospodárske plodiny i najnovšiu techniku

Prezentácie rôznych plodín spolu s ukážkami pôsobenia prípravkov na výživu a ochranu rastlín si môžu pozrieť návštevníci výstavy Celoslovenské dni poľa (CDP). V Dvoroch nad Žitavou sa konajú od utorka do stredy 5. júna.

04.06.2019 14:59
Celoslovenské dni poľa Foto: ,
Výstava Celoslovenské dni poľa v Dvoroch nad Žitavou.
debata

Výstava ponúka 770 políčok s ukážkami odrôd rôznych hospodárskych plodín. Osivárske spoločnosti, výskumné ústavy a firmy zasa pripravili na 578 políčkach prezentáciu odrôd poľných plodín. Celkovo ide o 35 druhov rastlín, pričom najviac zastúpená je pšenica s 204 odrodami a ozimná repka so 101 hybridmi. Výstava tiež ponúkne 30 odrôd zemiakov. Z menej rozšírených plodín má na políčkach zastúpenie rasca, konopa, bôb, ľan, mak, facélia, reďkev, horčica, cirok a ďalšie plodiny, informovali organizátori.

Súčasťou CDP 2019 je aj výstava poľnohospodárskej techniky, na ktorej sa zúčastňuje 134 vystavovateľov. Celkovo sa na podujatí predstavuje 193 vystavovateľov osív, ochrany a výživy rastlín, poľnohospodárskej techniky a služieb v poľnohospodár­stve. Zastúpenie tu majú aj stredné odborné poľnohospodárske školy, pripomínajú organizátori, medzi ktorými sú poľnohospodári i zástupcovia vydavateľov.

Na tohtoročnej výstave nechýba ani predvádzanie poľnohospodárskej techniky, do ktorého sa zapája 15 firiem. Návštevníci CDP 2019 tak uvidia veľké a malé traktory spolu so strojmi na spracovanie pôdy. Hlavnou témou predvádzania sú technológie, podporujúce hospodárenie s vodou v pôde, doplnili organizátori.

debata chyba
Viac na túto tému: #Celoslovenské dni poľa