Pre zápchy sa Praha 6 vzbúrila proti magistrátu, vyhlásila stav dopravnej núdze

Praha 6, mestská časť českého hlavného mesta, vyhlásila stav dopravnej núdze. Mestská časť plánuje, že zavedie svetelné závory na hlavných privádzačoch - Karlovarskej a Podbabskej ulici. Tieto závory pustía vozidlá obyvateľov Prahy 6 do pruhov pre autobusy.

14.06.2019 11:58
debata (1)

Pilotný projekt by mal byť spustený do konca roka. Praha 6 taktiež zavedie zónu plateného státia na celom svojom území. Zastupitelia mestskej časti tak reagujú na neúnosnú dopravnú situáciu najmä pre nedokončený vonkajší a vnútorný cestný okruh. O požiadavkách bude v polovici júla starosta Ondřej Kolář (TOP 09) informovať primátora.

Opatrenia počítajú tiež so stavbou električkovej trate Dědina a Suchdol vrátane nadväzujúcich P + R parkovísk a električkovej trate Strahov a odbočky Troja, Bohnice, Kobylisy, s rozšírením Horoměřickej ulice, obchvatom a revitalizáciou Víťazného námestia alebo s vyvíjaním tlaku na vznik koľajového napojenia Letiska Václava Havla.

Návrh, ktorý zastupiteľstvo schválilo, predložil zastupiteľský klub ODS. „Aby sme ochránili obyvateľov Prahy 6, sme nútení začať fungovať ako akýsi ostrov s obmedzenou priepustnosťou. Mnohým ľuďom tým nepochybne znepríjemníte život, ide ale o dokončenie kľúčových a strategických stavieb magistrátu, ktorý už musí začať konať,“ povedal zástupca primátora pre dopravu Jiří Lála (ODS).

Podľa starostu mestskej časti Ondreja Kolářa (TOP 09) sa pre nečinnosť hlavného mesta stalo z Prahy 6 veľké parkovisko. V tejto súvislosti spomenul opakované žiadosti o vybudovanie záchytných parkovísk P + R. „Pevne verím, že sa na magistráte konečne pohnú ľady, a doprava sa nielen v Prahe 6 začne zlepšovať,“ dodal Kolář.

Pre Prahu 6 je zásadná dostavba cestného okruhu okolo hlavného mesta. Chce tiež zahĺbiť Patočkovu ulicu do tunela od Vypichu až po križovatku Malovanka. To bude možné až po dokončení severozápadnej časti okruhu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #Česko #Praha #zápchy