Na Slovensko doviezli z Česka hydinové mäso sa salmonelou

Na Slovensko sa doviezlo z Česka hydinové mäso sa salmonelou. Zásielku prevzal jeden z obchodných reťazcov, do vydania varovania spotrebitelia mäso zrejme skonzumovali.

18.06.2019 11:47 , aktualizované: 20.06.2019 09:55
debata (40)

Napísal to denník Hospodárske noviny, ktorému to potvrdil šéf veterinárov Jozef Bíreš. Z údajov európskeho systému rýchleho varovania RASFF vyplýva, že išlo pôvodom o poľské mäso.

Podľa denníka českí kontrolóri našli v spomínanom mäse salmonelu. V európskom systéme rýchleho varovania RASFF sa informácia objavila až minulý piatok, hoci česká strana o tom informovala už v utorok.

„Išlo o čerstvé mäso. Pred odobrali vzorku a vyšetrili ju, ubehlo približne päť dní, a tak ľudia mäso zjedli alebo sa vypredalo,“ uviedol Bíreš.

Hovorca reťazca Kaufland Lucia Langová, ktorý spomínané mäso odobral, uviedla, že slovenské kontrolné inštitúcie nevydali k prípadu žiadnu oficiálnu informáciu. Objem dovezeného mäsa sa salmonelou nebol zverejnený.

.....

VIDEO: Kupujte slovenské potraviny, sú pod prísnou kontrolou, sú bezpečné, kvalitné a najmä zdravé, apeluje na spotrebiteľov Daniel Molnár, riaditeľ Únie hydinárov Slovenska.

Video
40 debata chyba
Viac na túto tému: #hydina #mäso #salmonela