VIDEO: Žilina sa bez tunela Višňové obáva kolapsu

Zlý stav infraštruktúry v Žilinskom kraji trápi nielen vodičov, ale aj investorov. Po tom, čo koncom mája staviteľ úseku D1 Lietavská Lúčka - Višňové - Dubná Skala definitívne opustil stavenisko, sa práce na tuneli nadobro zastavili.

26.06.2019 06:00
debata (39)

VIDEO: Prečo hrozí Žiline dopravný kolaps a aké je riešenie? Dozviete sa videu TV Pravda.

Video

Súťaž na nového zhotoviteľa by mala byť podľa ministra dopravy a výstavby Árpáda Érseka vypísaná na jeseň roku 2019. Výstavba tohto úseku sa tak oproti pôvodnému termínu dokončenia v decembri tohto roka natiahne o štyri roky, teda na rok 2023. Do tohto roka sú limitované aj peniaze z eurofondov.

V žilinskom regióne je momentálne rozostavaných päť úsekov diaľnic. Na diaľnici D1 je to úsek Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka, ďalej Lietavská Lúčka – Dubná Skala, privádzač D1 a úsek D1 Ivachnová – Hubová. Na diaľnici D3 je vo výstavbe úsek D3 Čadca, Bukov – Svrčinovec. Tieto stavby sa však na seba napájajú a je ťažké spustiť ich do prevádzky, ak nie sú kompletné.

„Je to ťažká situácia, pretože tieto stavby sa napájajú na seba a v prípade otvorenia úseku Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka a privádzača bude dopravná situácia v meste Žilina úplne kritická a obávame sa kolapsu. Okrem toho finančné straty podnikateľov a investorov z dôvodu nedostavaného úseku tunela Višňové medzi Žilinou a Martinom sú obrovské,” povedal Milan Vašanič, predseda predstavenstva Žilinskej regionálnej komory SOPK. "Firmy dnes zažívajú veľké ekonomické straty, najmä z dôvodu zlej infraštruktúry,“ povedal Vašanič.

V Žilinskom kraji pôsobí aj KIA Motors Slovakia či Hyundai. Práve kórejská automobilka KIA vyjadrila veľké znepokojenie, pretože má veľké problémy s dopravou zamestnancov a materiálu.

Zhotovitelia na dokončenie úseku D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala majú po skončení zmluvy s taliansko-slovenským konzorciom vzísť z viacerých súťaží. Tie budú rozdelené tak, aby sa optimalizovala rýchlosť výstavby a špecializácia spoločností pre jednotlivé stavebné objekty. NDS minulý týždeň informovala, že kvalitu a hodnotu za peniaze zabezpečí hodnotenie ponúk na základe viacerých kritérií, a nielen podľa najnižšej ceny. „Predpoklad vypísania súťaží na nových zhotoviteľov stavby je v druhom polroku 2019. Podpisy zmlúv s novými zhotoviteľmi predpokladáme v roku 2020, následne sa opäť odštartujú práce na úseku. Predpoklad sprejazdnenia úseku je v roku 2023,“ uviedla koncom minulého týždňa hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #D1 #tunel Višňové #Lietavská Lúčka - Dubná Skala