Na eKasu bez pokuty majú podnikatelia čas do nedele

Podnikatelia majú posledné tri dni na podanie žiadosti o pridelenie eKasa kódu registračnej pokladnice a na to, aby sa tak vyhli pokutám.

28.06.2019 17:29
debata (7)

Finančná správa (FS) SR bude totiž kontrolovať evidenciu tržieb v pokladniciach u podnikateľov, ktorí do účinnosti novely zákona o elektronickej registračnej pokladnici o kód eKasa nepožiadali.

Nový systém on-line evidovania tržieb registračnými pokladnicami napojenými na finančnú správu eKasa sa spúšťa 1. júla a novela zákona by mala účinnosť nadobudnúť už v pondelok. Zatiaľ pridelila finančná správa eKasa kód 206.140 poklad­niciam z celkového počtu 240.000, uviedla to v piatok FS SR.

„Ak sa chcú podnikatelia vyhnúť pokute za nezavedenie eKasy, musia požiadať o pridelenie kódu pokladnice eKasa klient. Urobiť tak musia do účinnosti novely zákona, ktorá by mala vyjsť v pondelok 1. júla v Zbierke zákonov,“ upozornila na to hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Ivana Skokanová.

Finančná správa musí podľa zákona pokutovať podnikateľov, ktorí do dňa účinnosti schválenej novely zákona nepožiadali o pridelenie kódu eKasa. Avizuje preto kontroly po nadobudnutí účinnosti novely zákona. Finančná správa preto vyzýva, aby podnikatelia, ktorí ešte o kód nepožiadali, tak neodkladne spravili. Účinnosť by mala schválená novela nadobudnúť už v pondelok.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #podnikanie #e-Kasa