Muehlbauer pri Nitre rozšíri podnik, zamestná ďalších dvesto ľudí

Spoločnosť Muehlbauer Automation s. r. o. získala stavebné povolenie na tretiu etapu výstavby závodu v Nitre.

09.07.2019 18:17
debata

K dvom súčasným objektom pribudne tretí. Investícia prinesie 200 nových pracovných miest, z toho 120 bude vo výrobe a 80 v administra­tíve. Počet zamestnancov závodu tak stúpne na 537. Nová prevádzka v mestskej časti Dolné Krškany bude zameraná na výskum, vývoj a výrobu prototypových výrobných zariadení zákazníkovi na mieru. Podľa vydaného stavebného povolenia má byť nový objekt postavený do decembra 2020.

Počet parkovacích miest v areáli sa zvýši zo súčasných 169 na 315, píše sa v zámere, ktorý spoločnosť predložila v rámci procesu posúdenia vplyvov na životné prostredie (EIA). Prevádzka v novej časti výrobného závodu bude dvojzmenná, päť dní v týždni. Nová budova bude v tvare kvádra s rozmermi 41 krát 81 metrov. Počíta sa s troma nadzemnými podlažiami, ktorým bude dominovať veľká montážna hala v centrálnej časti. Existujúce dva objekty závodu sa rozprestierajú na ploche 8 822 metrov štvorcových, tretí zaberie 3 321 metrov štvorcových. Nová celková plocha areálu vrátane spevnených plôch a zelene bude 49 844 metrov štvorcových.

Skupina podnikov Muehlbauer je technologickým koncernom s približne 1 600 zamestnancami zastúpenými v 26 sídlach na piatich kontinentoch. Je poradcom a výrobcom výrobných riešení na kľúč v oblasti Smart Cards, Smart Labels, Back-End-polovodičov a systémov vízií. Nová prevádzka bude zameraná na výskum a vývoj. V montážnom centre bude firma na základe výsledkov vývoja vyrábať prototypy a malé série výrobných zariadení. Spoločnosť predpokladá, že za rok poskladá približne 30 prototypov. Súčiastky na montáž zariadení sa budú dodávať z existujúcej strojárskej výroby v areáli Muehlbauer Nitra, tiež od materskej firmy v Nemecku, sesterských pobočiek a vybraných subdodávateľov.

Spoločnosť Muehlbauer vznikla v roku 1981 v Rodingu v Nemecku. Na Slovensku sa etablovala v roku 2007. V septembri 2015 dokončila druhú etapu výstavby závodu v Dolných Krškanoch a zamestnala ďalších 130 ľudí, výška investície dosiahla 16,5 milióna eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #firmy #Nitra #automobilky