Práce na severnom obchvate Prešova sa začnú už v pondelok. Pozrite si, ako bude stavba vyzerať

Práce na dlhoočakávanom obchvate Prešova sa začnú už zajtra, teda v pondelok 29. júla 2019. Potvrdila to Národná diaľničná spoločnosť (NDS) aj staviteľ, spoločnosť Váhostav-SK, ktorá sa spolu so spoločnosťou TuCon stala víťazným uchádzačom.

28.07.2019 10:00
debata (11)

VIDEO: Ako bude vyzerať obchvat Prešova? Pozrite si video TV Pravda.

Video

„Zhotoviteľ začne od pondelka s realizáciou diela prípravnými prácami vrátane zriadenia staveniska, prípravy územia či demolácii,“ vyjadrila sa pre denník Pravda Michaela Michalová, hovorkyňa NDS. Lehota výstavby prvej etapy severného obchvatu Prešova je 44 mesiacov a stavba má byť dokončená v marci roku 2023.

V pondelok sa uskutoční oficiálne odovzdanie staveniska zo strany investora a následne sa začne na stavbe riadne pracovať. „Daný úsek považuje Váhostav za štandardný a obdobný tým, ktoré už v minulosti staval. Súčasťou je aj diaľničný tunel Bikoš s dĺžkou 1,1 kilometra, ale nateraz sa nepredpokladá, že by sa na danom úseku vyskytli nepredvídateľné udalosti a predpokladaný termín výstavby 1 340 dní by mal byť dodržaný,“ uviedol Tomáš Halán, mediálny zástupca spoločnosti Váhostav-SK. Zároveň dodal, že Váhostav pri výstavbe využije svoje vlastné kapacity, ako aj všetky dostupné technologické postupy.

Nový úsek R4 bude dlhý 4,3 kilometra a bude sa stavať v plnom profile. Dvojrúrový tunel Bikoš má dĺžku 1 155 metrov a úsek bude tvoriť spolu deväť mostov. Celková dĺžka mostných objektov bude 1 367 metrov. Súčasťou bude jeden objekt protihlukovej steny s dĺžkou 699 metrov. Zmluvná cena je takmer 143 miliónov eur bez DPH.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #R4 #rýchlostné cesty #Obchvat Prešova