SPP má záujem o majetok konkurencie

Slovenský plynárenský priemysel (SPP), a. s., pozorne sleduje posudzovanie transakcie výmeny majetku medzi energetickými spoločnosťami E.ON a RWE, ktorú v súčasnosti posudzuje Európska komisia.

06.08.2019 13:03
debata (5)

V prípade, ak by výsledkom transakcie bol predaj aktív týchto spoločností na Slovensku, v Českej republike alebo Maďarsku, SPP má záujem vstúpiť do rokovaní o ich nadobudnutí. Tento záujem už SPP oznámil obom spoločnostiam. Informoval o tom hovorca SPP Ondrej Šebesta.

Uviedol, že získanie nových zákazníkov v oblasti dodávky plynu a elektrickej energie by SPP ako lídrovi trhu s energiami na Slovensku umožnilo rozšíriť súčasné portfólio s viac ako 1,3 milióna zákazníkmi na Slovensku a v Českej republike.

SPP je pripravený posúdiť aj iné investičné príležitosti. Spoločnosť presadzuje novú rozvojovú stratégiu, v ktorej okrem dodávky energií, teplárenstva a projektov v oblasti energetických služieb venuje veľkú pozornosť mobilite, v rámci ktorej ponúka dopravným podnikom, dopravcom, ale aj fyzickým osobám ekonomicky efektívne riešenia na ekologickú dopravu.

SPP je najväčším dodávateľom energií na Slovensku, ktorý v oblasti dodávky plynu priamo nadväzuje na viac ako 160-ročnú tradíciu slovenského plynárenstva a od roku 2012 pôsobí aj na trhu dodávky elektriny. Prostredníctvom dcérskej spoločnosti SPP CNG, s. r. o., ktorá v SR v súčasnosti prevádzkuje 9 verejných plniacich staníc, podporuje rozvoj využívania stlačeného zemného plynu (CNG) v doprave. Od roku 2014 je vlastníkom 100 % akcií spoločnosti SPP Slovenská republika, ktorá svoje akcionárske práva vykonáva prostredníctvom Ministerstva hospodárstva SR.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #plyn #SPP #E.ON #RWE