Inteligentné hodinky si kupuje čoraz viac ľudí, polovicu predá Apple

Celosvetový odbyt chytrých hodiniek sa v tohtoročnom druhom štvrťroku medziročne zvýšil o 44 percent na 12 miliónov.

08.08.2019 08:18
debata (2)

Na svojich internetových stránkach to uviedla výskumná spoločnosť Strategy Analytics. Jednotkou na trhu zostala s takmer polovičným podielom americká spoločnosť Apple.

„Globálny odbyt chytrých hodiniek sa zvýšil o pôsobivých 44 percent,“ uviedol analytik Steven Waltzer zo spoločnosti Strategy Analytics. Rast sa podľa neho zrýchľuje, pretože spotrebitelia si k svojim smartfónom čoraz častejšie kupujú takzvanú nositeľnú elektroniku so zameraním na športové aktivity a zdravý životný štýl.

Odbyt inteligentných hodiniek Apple Watch v druhom štvrťroku vzrástol na 5,7 milióna z 3,8 milióna pred rokom, teda o 50 percent. Trhový podiel Applu sa tak medziročne zvýšil o dva percentuálne body na 46,4 percenta.

„Apple Watch odráža silnú konkurenciu zo strany hladných rivalov, ako je Fitbit. Apple zostáva na trhu s inteligentnými hodinkami jasnou jednotkou,“ upozornil Neil Mawston zo Strategy Analytics.

Na druhú priečku na trhu s inteligentnými hodinkami sa vrátil juhokórejský výrobca elektroniky Samsung, ktorý tak odsunul amerického rivala Fitbit na tretie miesto. Samsung odbyt viac ako zdvojnásobil na dva milióny, zatiaľ čo odbyt výrobkov spoločnosti Fitbit klesol na 1,2 milióna z predchádzajúcich 1,3 milióna.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #Samsung #smartwatch #chytré hodinky #Fitbit