Čínsky AliExpress otvoril prvú predajňu v Európe, je neďaleko Madridu

Čínsky internetový obchod AliExpress otvoril v nedeľu prvú kamennú predajňu v Európe. Pred jej otvorením sa v obchodnom centre v mestečku Arroyomolinos neďaleko Madridu zhromaždili približne tri tisícky ľudí, informoval denník La Vanguradia.

26.08.2019 07:00
debata (2)

Niektorí tam čakali už od piatku. Firma totiž sľúbila prvom päťsto návštevníkov darčeky. Jeden z najväčších čínskych e-shopov AliExpress patrí aj k obľúbeným portálom pre nákup medzi Čechmi a Slovákmi.

„Španielsko je pre skupinu Alibaba kľúčovou krajinou, je to pre nás brána do Európy,“ povedal španielskemu rozhlasu Cadena SER šéf AliExpressu pre Španielsko a Portugalsko Rubén Bautista. Na otázku, či sa firma chystá otvoriť ďalšie obchody v Európe, odpovedal neurčito. „Ak pôjde všetko dobre, nevylučujeme otvorenie ďalších predajní v Európe,“ uviedol.

Tridsaťštyriročný David Cardero bol pri obchodnom centre už od piatkového rána, aby bol v nedeľu napoludnie prvý na rade. Pre ostatných vytvoril poradovník, kam sa ľudia zapisovali, aby mohli v pokoji odísť na toaletu alebo sa občerstviť.

Keď v nedeľu napoludnie miestna starostka Ana Millánová slávnostne prestrihla pásku, ľudia začali radostne tlieskať. Cardero bol ale trochu sklamaný, aj keď dostal najnovší model telefónu čínskej firmy Xiaomi Mi A3.

„Chcel som elektrickú kolobežku, ale nedali mi na výber,“ uviedol Cardero. Ďalší štyria v poradí dostali tiež chytré telefóny, nasledujúci potom kolobežku či dron.

V spacákoch nocovali pred obchodným centrom aj dvanásťročný Diego, jeho desaťročný brat a ich matka. „Dostal som mobil Xiaomi, ale predám ho, chcel som kolobežku,“ povedal Diego denníku.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #internet #AliExpress