Potraviny Kačka majú ísť do konkurzu

Predstavenstvo spoločnosti Potraviny Kačka podalo v piatok 30. augusta návrh na konkurz. Médiá o tom informoval jej generálny riaditeľ Wieslaw Chlebuš.

30.08.2019 21:12
debata (3)

Predstavenstvo pristúpilo k tomuto kroku, pretože spoločnosť Potraviny Kačka (CBA Slovakia) podľa zákona spĺňa podmienky na vyhlásenie konkurzu, a najmä vzhľadom na významné obmedzenie disponovania s účtami spoločnosti bankou. „Do rozhodnutia súdu o vyhlásení konkurzu má spoločnosť Potraviny Kačka záujem pokračovať v štandardnej prevádzkovej činnosti a mať predajne otvorené čo najdlhšie,“ konštatoval Chlebuš.

Týždenník Trend v auguste uverejnil vyjadrenie generálneho riaditeľa Chlebuša, že ekonomická situácia siete je zložitá, prebiehajú rokovania s financujúcou bankou a hľadanie nového investora a najvyššou prioritou je zachovanie pracovných miest. O tom, že poľská Enterprise Investors (EI) nezvláda postaviť sieť potravín na nohy sa hovorilo už dlhšie. „Najstaršia stredoeurópska private equity spoločnosť EI prevzala CBA od Mariána Šufliarskeho začiatkom minulého roka a začala s veľkým rebrandingom na „najuletenejšie“ potraviny Kačka. Počiatočná finančná injekcia mala byť 16 miliónov eur,“ napísal týždenník.

Cieľom bolo vytvoriť silného hráča v menších mestách a väčších dedinách s menším rozsahom sortimentu orientovaným na každodenné nákupy. Potraviny Kačka vlani zvýšili tržby o viac ako 10 % na 151 miliónov eur. „Spoločnosť zostala v červených číslach, strata za rok 2018 presiahla 4,7 milióna eur,“ konštatuje týždenník.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Potraviny #CBA Slovakia