Apple má nové telefóny, hernú službu Arcade aj svoje televízne programy

Americká technologická spoločnosť Apple v utorok v kalifornskom Cupertine za veľkého záujmu médií predstavila nové produkty a služby. Ide hlavne o novú verziu jej chytrého telefónu iPhone 11 a iPhone 11 Pro a tiež herné predplatné Apple Arcade, streamovaciu službu Apple TV+, ďalej siedmu generáciu tabletu iPad a o novú generáciu hodiniek Apple Watch.

11.09.2019 06:28
Apple iPhone 11 Foto:
Apple iPhone 11
debata (2)

Hlavnou udalosťou bola ukážka iPhonu, ktorý bude dostupný v šiestich farebných variantoch a ktorý bude stáť od 699 dolárov. Prístroj iPhone 11, ktorý je nástupcom iPhonu XR, je na zadnej strane vybavený duálnym fotoaparátom, ktorý ponúkne rozlíšenie 12 megapixelov a širokouhlé snímky o zábere 120 stupňov. iPhone 11 je vybavený čipom A13 Bionic, ktorý je podľa Applu tým najvýkonnejším v smartfónoch. Apple sľubuje aj vodotesnosť iPhonu 11, v hĺbke dva metre by mal vydržať najmenej pol hodiny.

Pre zákazníkov, ktorí podľa šéfa Applu Tima Cooka žiadajú to najlepšie, vyvinula spoločnosť iPhone 11 Pro. Cook prístroj s tromi kamerami v zadnej časti, označil za najpokročilejší iPhone vývojového radu. Na výber budú dve veľkosti displeja s uhlopriečkami 5,8 a 6,5 ​​palca, väčšia verzia sa nazýva iPhone 11 Pro Max. Cook poznamenal, že je to prvýkrát, čo Apple pre iPhone použil označenie Pro. Tento názov, ktorý odkazuje na pokročilejšie funkcie i výkon, majú iPady, notebooky MacBook Pro a tiež stolné počítače iMac Pro a Mac Pro.

iPhone 11 Pre dostal novú farebnú variantu nazvanú Midnight Green (polnočná zelená). Srdcom telefónu bude čip A13 Bionic, k dispozícii bude aj jednotka pre strojové učenie. Apple sľubuje, že batéria iPhone 11 Pro vydrží fungovať o štyri hodiny dlhšie ako u jeho predchodcu iPhone XS, u verzia Max bude rozdiel päť hodín v prospech tohtoročného modelu. iPhone 11 Pre bude stáť 999 dolárov, verzia Max potom 1099 dolárov. Apple ich zákazníkom začne distribuovať 20. septembra.

Cook tento rok preskočil tradičú úvodnú bilanciu predajných výsledkov a rovno sa zameral na novú hernú službu Apple Arcade. Tá za predplatné 4,99 dolára mesačne ponúkne prístup k hrám. K dispozícii bude od 19. septembra a v katalógu bude na začiatku približne stovka hier.

Za rovnakú mesačnú sumu, teda 4,99 dolára pre rodinné predplatné, sprístupní spoločnosť streamovaciu službu Apple TV+, ktorá bude konkurovať okrem iného Netflix. Dostupná bude od 1. novembra a Apple stavil na vlastnú tvorbu. Na úvod Apple predstavil seriál The Morning Show s Jennifer Aniston v hlavnej úlohe a seriálovej sci-fi dráma See. Cook vyhlásil, že každý, kto si zaobstará zariadení od Apple vrátane iPhone, iPad alebo počítačov, dostane ročné predplatné zadarmo.

Apple taktiež predviedol siedmu generáciu iPadu, ktorý je vybavený displejom s uhlopriečkou 10,2 palca, a tiež hodinky Apple Watch Series 5. Cena tabletu začína na 329 dolároch a prvým zákazníkom ho Apple začne posielať 30. septembra. Hodinky budú stáť od 399 dolárov a dostupné budú od 20. septembra.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone #Apple Arcade