Obchvat Košíc je takmer pred odovzdaním. Pozrite si najnovšie zábery

Stavba D1 Budimír - Bidovce je jeden z mála úsekov, ktorý by mal byť odovzdaný v plánovanom termíne, teda koncom tohto roka. Bude ho tvoriť úsek D1 a R2. Motoristom ušetrí 14 minút cesty.

15.09.2019 06:00
debata (35)

VIDEO: Pozrite si najnovšie zábery z výstavby obchvatu Košíc, ktorý je už takmer pred odovzdaním.

Video

Začiatok stavby tvorí mimoúrovňová križovatka Budimír, ktorá bude pokračovať cez údolie rieky Torysa, ponad ktorú pôjde najdlhší most s dĺžkou takmer 530 metrov. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) sa pre Pravdu vyjadrila, že horné nosné konštrukcie mostných objektov, vrátane ríms, sú ukončené.

"Realizuje sa pokládka izolácií, montáž príslušenstva na mostných objektoch a úpravy opôr. Päť mostných objektov je ukončených a pripravujú sa na preberacie konanie,“ uviedla Michaela Michalová, hovorkyňa NDS. Podľa spoločnosti taktiež prebiehajú práce na realizácii kotevných prahov, zemných priekopách, zahumusovanie a hydroosev svahov a v úseku R2 prebehla montáž protihlukovej steny. "Ukončený je napríklad výrub drevín, pyrotechnický prieskum alebo výstavba či preložka inžinierskych sietí,“ dodala Michalová. Viac si pozrite vo videu TV Pravda.

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #D1 #Budimír #Bidovce #obchvat Košíc