Tesla chce na východ Európy, pobočka má byť aj na Slovensku

Výrobca elektromobilov Tesla chce v roku 2020 otvoriť niekoľko pobočiek vo východnej Európe.

24.09.2019 07:33
debata (26)

„Dúfam, že na začiatku budúceho roka otvoríme na Slovensku, v Chorvátsku, Srbsku a vo väčšine východnej Európy,“ uviedol v pondelok na twitteri šéf automobilky Elon Musk. Nespresnil však, či predajné miesto plánuje otvoriť aj v Českej republike.

Plány na pobočky vo východnej Európe by podľa Muska potešili hlavne amerického vynálezcu Nikolu Teslu, ktorý pochádzal zo Srbska a po ktorom sa značka vozidiel volá.

Podľa českého denníka E15 jazdilo v Česku na začiatku tohto roka až 700 elektromobilov tejto značky, na Slovensku ich je registrovaných zhruba 200. Kalifornský výrobca elektromobilov v Česku zatiaľ oficiálne pobočku neotvoril, v pražských Vysočanoch má však od tohtoročného mája servis. Majitelia vozidiel museli dovtedy dochádzať do Nemecka či Rakúska.

O vozidlá nemajú zatiaľ Česi či Slováci zatiaľ veľký záujem, tak pre vysokú cene, ako aj pre malý počet dobíjacích staníc, čo zatiaľ nekompenzujú ani nižšie náklady na prevádzku elektromobilov. S príchodom nového Modelu 3, ktorý sa už v Európe predáva a ktorý je na rozdiel od predchádzajúcich modelov cenovo dostupnejší, si však automobilka sľubuje väčší odbyt aj na východe starého kontinentu.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla Motors #Elon Musk