V tuneli Prešov už tvrdne betón

Tunel Prešov v celkovej dĺžke 2,2 kilometra bude súčasťou diaľnice D1 Prešov, západ - Prešov, juh. Spoločnosť Metrostav sa vyjadrila, že prebiehajúce práce sa na tuneli Prešov presunuli z razby tunelov do betonážnych prác.

04.10.2019 14:00
debata (14)

VIDEO: Pozrite si, ako prebiehajú práce na výstavbe tunela Prešov.

Video

Aktuálne pracovníci betónujú v každej tunelovej rúre. Z celkovo 380 sekcií je aktuálne dokončených 35. Vďaka rýchlejšiemu postupu razby bolo podľa spoločnosti možné začať sekundárne ostenie s dvojmesačným predstihom.

Tunel Prešov bol prerazený o tri mesiace skôr oproti harmonogramu, a to ešte v polovici júna. Na razení tunela, ktorý je súbežne razený na štyroch čelbách, sa podieľalo 240 pracovníkov. Práce sa realizovali v nepretržitej prevádzke od konca júla 2018.

„Som rád, že výstavba prešovského tunela, ako aj celého obchvatu, ide podľa plánu. Chcem sa poďakovať všetkým tým, ktorí dokončili vyrazenie tohto tunela. Myslím si, že je potrebné pochváliť, že nemeškáme a v tomto tuneli sme o tri mesiace skôr. Bol by som rád, keby sme to mohli konštatovať na každej stavbe na Slovensku. Viem, že ľudí v Prešove zaujíma aj severný obchvat a pokračovanie R4 smerom na poľské hranice. Toto sú projekty, na ktorých robíme a chceme ich spustiť hneď, ako bude všetko pripravené,“ povedal po prerazení tunela minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd).

© Autorské práva vyhradené

14 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnica D1 #tunel Prešov