V nitrianskom Jaguari sa odbory dohodli s vedením na kolektívnej zmluve

V najmladšom automobilovom závode na Slovensku sa odbory dohodli s vedením podniku na budúcoročnom raste platov. Denník Pravda ešte v stredu informoval, že zástupcovia zamestnancov zvažovali vyhlásenie štrajkovej pohotovosti a vo vzduchu visela hrozba ostrého prerušenia výroby.

09.10.2019 17:19 , aktualizované: 10.10.2019 08:00
debata (5)

„Po období intenzívnych rokovaní si vám dovoľujeme oznámiť, že dnes bolo kolektívne vyjednávanie úspešne ukončené a vzájomne sme dospeli k dohode. O výsledkoch rokovaní a dohodnutých oblastiach vás budeme informovať na budúci týždeň,“ uviedli v spoločnom vyhlásení prevádzkový riaditeľ Jaguara Land Rover Slovakia Russell Leslie a predseda Moderných odborov AIOS Jaguar Land Rover Slovensko Peter Mrázik. Obe strany sa zároveň zhodli v tom, že počas rokovaní si vytvorili korektné vzťahy založené na vzájomnom rešpekte a partnerstve.

Závod nachádzajúci sa v meste pod Zoborom len začiatkom septembra motoristickému svetu predstavil nové off-road vozidlo Land Rover Defender. Britská legenda terénnych vozidiel je na Slovensku vyrábaná spoločne s luxusným SUV automobilom Land Rover Discovery. Dva automobily majú závodu v Nitre pomôcť dosiahnuť plánovanú výrobnú kapacitu 150-tisíc vozidiel za rok.

Práve pre postupný rozbeh výroby modelu Land Rover Defender naberá nitrianska automobilka stále nových ľudí. Závod nových operátorov výroby láka na priemernú mesačnú mzdu 997 eur v hrubom. Z tejto sumy je základný plat 792 eur, ktorý sa na základe pracovného výkonu môže zvýšiť o mesačný bonus v rozpätí nula až 15 percent. Zamestnanci tiež dostanú 13. plat a príspevok na dopravu vo výške 20 eur. Jaguar Land Rover Slovakia zamestnancom tiež ponúka ubytovanie či vernostný bonus od 200 do 400 eur. V súčasnosti pre automobilku pracuje približne 2¤600 ľudí a fabrika stále zháňa ďalších približne 200 nových zamestnancov.

Jaguar Land Rover je britská automobilka vlastnená indickým automobilovým koncernom Tata Motors. Závod vybudovaný pri Nitre stál 1,4 miliardy eur a Európskou úniou schválená štátna pomoc Slovenska dosiahla 125 miliónov eur.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #automobilky #Jaguar Land Rover