Rekordný jackpot 190 miliónov eur v hre EuroMillions získal Brit

O rekordný jackpot z európskej lotérie EuroMillions vo výške 190 miliónov eur sa prihlásil výherca z Británie.

11.10.2019 00:00
debata (2)

Informoval o tom prevádzkovateľ lotérie, spoločnosť Camelot. Podľa firmy zatiaľ nie je jasné, či tipujúci bude chcieť odhaliť svoju identitu, v minulosti sa už ale niekoľko výhercov takto veľkých súm prihlásilo verejne.

„V histórii National Lottery je to doteraz najvyššia výhra a my sa tešíme na to, že vďaka nám si majiteľ tiketu bude môcť začať užívať svoj novo nadobudnutý majetok,“ uviedol Andy Carter z National Lottery.

Jackpot padol počas utorkového ťahu piatich výherných čísiel od 1 do 50 a dvoch dodatkových „šťastných čísel“ od 1 do 12. O lotériový jackpot, pôvodne vo výške 17 miliónov eur, sa začalo hrať 23. júla. Pretože žiadny z hráčov v nasledujúcich týždňoch kompletnú sadu čísel neuhádol, narástol nakoniec koncom septembra až do výšky 190 miliónov eur, ktorú už podľa pravidiel nesmel prekročiť.

Sumu 190 miliónov eur už lotéria EuroMillions v minulosti vyplatila celkovo trikrát: v auguste 2012 túto sumu získal stávkar z Británie, v októbri 2014 rovnaká výhra putovala do Portugalska a v októbri 2017 do Španielska.

Hra sa oficiálne hrá v deviatich krajinách – Vo Veľkej Británii, Francúzsku, Španielsku, Rakúsku, Belgicku, Luxemburgsku, v Írskej republike, Portugalsku a Švajčiarsku. Podobná hra je Eurojackpot, kde je medzi 17 krajinami aj Slovensko, tam je však maximálna výhra limitovaná sumou 90 miliónov eur.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #lotéria #EuroMillions