Vieme, kde sa ružomberská D1 zavŕtala do Čebraťa. Pozrite si video

Ružomberská diaľnica má byť dokončená do leta 2022. Pôvodne mala byť hotová pred dvoma rokmi, ale zosuv pôdy spôsobil meškanie a vynútil si zmenu trasy tunela.

13.10.2019 06:00
debata (16)

VIDEO: Pozrite si najnovšie zábery z budovania tunela Čebrať. Vo videu sa dozviete aj to, v akom stave sú práce, čo sa už spravilo a čo ešte pri výstavbe pripravuje.

Video
Na úseku D1 Hubová – Ivachnová bolo podľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) ku dňu 9. októbra vyrazených 1 798 metrov v ľavej, teda severnej tunelovej rúre a 1 875 metrov v pravej, teda v južnej rúre od východného portálu. Na cestných objektoch prebiehajú práce na odkopoch v zárezoch v trase diaľnice, vhodný materiál odkopov je po úprave používaný do násypov telesa diaľnice. Taktiež podľa spoločnosti prebiehajú práce na budovaní násypov telesa diaľnice z materiálu vyťaženého z tunela po predrvení.

Na mostnom objekte na začiatku úseku – Hubová, prebiehajú práce na nosnej konštrukcii ľavého mosta a práce na spodnej stavbe pravého mosta. Na ďalších mostných objektoch prebieha realizácia násypov k oporám, realizácia ríms, izolácia mostoviek či montáž príslušenstva. Práce prebiehajú v zmysle platného stavebného povolenia a projektu geologickej úlohy, zároveň však prebieha územné konanie pre zmenenú trasu úseku D1 Hubová – Ivachnová.

Taktiež prebiehajú práce na zelenej vlne v meste Ružomberok, výmena či vybudovanie svetelnej signalizácie a radičov, montáž snímačov intenzity dopravy a prípadné úpravy chodníkov v priestoroch priechodov pre chodcov svetelných križovatiek. "Práce sú rozdelené na 3 etapy: I. etapa (križovatky MONDI, LIDL a priechod pre chodcov Mostová ulici), ktoré sú dokončené. II. etapa sú zvyšné 4 križovatky, ktoré sú v príprave. III. etapa je optimalizácia zelenej vlny, ktorá bude prebiehať po ukončení II. etapy,“ dodala hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #D1 Hubová – Ivachnová