Triblavina na diaľnici D1 sa postupne rozširuje. Pozrite si video

Mimoúrovňová križovatka Triblavina medzi Bratislavou a Trnavou sa postupne rozširuje. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) sa vyjadrila, že na južnej strane prebieha likvidácia náletových rastlín na zahumusovanie častí násypu diaľnice D1 a prípravné práce na hydroosev či pokládka priekopových žľaboviek.

19.10.2019 06:00
debata (5)

VIDEO: Pozrite si najnovšie zábery z výstavby mimoúrovňovej križovatky Triblavina, ktorá má výrazným spôsobom odľahčiť dopravu v okolitých obciach.

Video

Na severnej strane sa práce sústreďujú na budovanie násypu, zlepšovanie zeminy dorosolom, dovoz násypového materiálu do aktívnej zóny, ďalej realizácia aktívnej zóny či zhotovenie podkladových vrstiev pre montáž obojstranných priepustkov. Rovnako prebiehajú výkopy retenčných nádrží a realizácia kanalizácie vrstiev mimoúrovňovej križovatky Triblavina, ako aj debnenie spadiskovej šachty.

"Na budovanom diaľničnom moste na severnej strane prebieha armovanie a betonáž základovej dosky, krídel mosta, betonáž stien a debnenie hornej dosky. Takisto sa práce sústreďujú na montáž výstuže hornej dosky, betonáž hornej dosky a realizuje sa zásyp prechodových oblastí za oporami,“ dodala Michaela Michalová, hovorkyňa NDS. Diaľničiari zároveň dodali, že bol zrealizovaný ostrý prepoj vysokého napätia a momentálne sa demontuje pôvodné vysoké napätie. Taktiež na úseku prebieha realizácia pilót, viazanie armokošov kotevných hláv či montáž debnenia.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #diaľnica D1 #Triblavina