Električkovú trať v Rači budú modernizovať zrejme až budúci rok

Električkovú trať na Detvianskej a Púchovskej ulici v bratislavskej Rači začnú rekonštruovať zrejme budúci rok, keďže práce sa nemôžu realizovať v zimnom období. Potvrdil to Dopravný podnik Bratislava (DPB).

23.10.2019 11:20
debata

„Rekonštrukcia električkovej trate v Rači je pred podpisom zmluvy s dodávateľom, následne je DPB pripravený na rekonštrukciu po sprevádzkovaní obratiska v Karlovej Vsi,“ spresnila hovorkyňa dopravcu Adriana Volfová. Trať sa má rekonštruovať v úseku od zastávky na Čachtickej po začiatok zastávky (smer obratisko) pri Rustaveliho ulici. V rámci opravy sa majú nahradiť panely, namontovať nové koľaje a koľajové konštrukcie, nový kryt električkovej trate a obnoviť a predĺžiť sa majú aj nástupištia.

Trať je podľa DPB potrebné modernizovať, pretože vykazuje pomerne značný stupeň opotrebenia koľajníc. Stavebné práce odhadoval podnik vo verejnom obstarávaní na 2,8 milióna eur bez DPH.

DPB zároveň pred pár dňami zrušil takmer trojmiliónový tender na opravu električkovej trate na Americkom námestí a Radlinského ulici v úseku od Špitálskej ulice po Blumentál. Tri firmy, ktoré sa do súťaže zapojili, boli ochotné zákazku realizovať za vyššiu sumu, než s ktorou počítal dopravca. Dopravca ju odhadoval na 2,8 milióna eur bez DPH. Tri firmy však predložili ponuky s cenami 3,27 milióna, 3,353 milióna a 3,350 milióna eur bez DPH.

„DPB v súčasnosti preveruje jednotlivé časti projektu a oslovuje aj iné spoločnosti, ktoré sa nezúčastnili súťaže, aby sa presne zistilo, prečo boli cenové ponuky vyššie ako odhadovaná cena projektu,“ uviedla Volfová. Zároveň dopravný podnik špecifikuje posledné detaily stavby a následne po výsledku analýzy vyhlási novú súťaž.

debata chyba
Viac na túto tému: #rekonštrukcia električkovej trate