Časť predajní Potraviny Kačka prevezme Terno real estate

Proces prechodu vybraných predajní Kačka pod spoločnosť Terno real estate, s. r. o. je v plnom prúde. Informoval o tom v stredu agentúru SITA generálny riaditeľ Terno real estate Stanislav Čajka.

30.10.2019 12:57
debata (5)

„Sme v štádiu rozpracovanosti viacerých projektov. Vzhľadom na stav prebiehajúcich jednaní by sme sa k danej téme zatiaľ nechceli bližšie vyjadrovať. Avšak môžeme potvrdiť otvorenie prvých predajní v prvej polovici novembra tohto roku. Naďalej hľadáme možnosti expanzie po celom Slovensku. Naším cieľom je byť celoplošne fungujúcim slovenským reťazcom,“ konštatoval Čajka.

O situáciu v potravinách Kačka sa začal zaujímať aj premiér Peter Pellegrini, ktorý tento mesiac požiadal štátneho tajomníka Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Branislava Ondruša, aby v spolupráci s Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny SR ohrozeným pracovníkom z obchodného reťazca Kačka venoval maximálnu pozornosť. Premiér očakáva, že vyše 1,5 tisíca ohrozeným zamestnancom budú poskytnuté všetky zákonné náležitosti, ktoré im vyplývajú z ukončenia pracovného pomeru, a že nenastanú žiadne prieťahy, ktoré by mohli ohroziť životnú situáciu rodín doterajších zamestnancov.

Potraviny Kačka, predtým CBA Slovakia, požiadali koncom augusta o konkurz. Sieť predajní CBA Slovakia vznikla na Slovensku v roku 1991 ešte pod značkou M-MARKET. Odvtedy sa rozrástla na vyše 200 predajní na strednom, východnom a západnom Slovensku a v roku 2019 sa premenovala na Potraviny Kačka.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Terno #Potraviny Kačka