VIDEO: Nový biznis na Slovensku skôr rozbehne žena ako muž

Vrhnúť sa do divokých vôd domáceho podnikania majú viac odvahu ženy ako muži. Veľká časť z nich si to do troch rokov rozmyslí z dôvodu nutnosti rozhodnúť sa medzi rodinou a vlastným biznisom.

15.11.2019 12:00
debata

„Z vlastnej skúsenosti viem, že ak žena dostane podporu, tak dokáže skĺbiť úlohu matky aj podnikateľky,“ povedala Lucia Veselská, riaditeľka súťaže Podnikateľka Slovenska. Podľa nej v dnešnom svete neexistuje niečo ako ženské a mužské podnikanie. Existuje len ženský a mužský prístup k riadeniu. „Ženy viac dajú na svoj šiesty zmysel a sú viac empatickejšie v porovnaní so svojimi mužskými kolegami,“ dodala Veselská.

Motivovať ženy k rozbehnutie vlastného biznisu sa snaží Slovak Bussiness Agency organizovaním súťaže Podnikateľka Slovenska. Budúcoročná víťazka si okrem nových biznis kontaktov odnesie aj 10-tisíc eur slúžiacich na pokrytie vlastnej reklamnej kampane. Do už dvadsiateho ročníka súťaže sa môže prihlásiť každá podnikateľka a meno víťazky bude známe 20. februára 2020. Tento rok s projektom Čučoriedkovo vyhrala Barbora Figľušová, ktorá za chatou rodičov úspešne rozbehla čučoriedkové plantáže.

Video: Pozrite sa, ako sa ženám darí podnikať na Slovensku.
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #podnikanie #ženy #biznis #Podnikateľka Slovenska