Hotelieri na Slovensku zaznamenali ďalší rekord v počte klientov

Hotelierom a prevádzkovateľom iných ubytovacích zariadení na Slovensku za prvé tri štvrťroky tohto roka stúpol počet ubytovaných klientov medziročne o 13,2 percenta a dosiahol nový rekord.

22.11.2019 11:11
debata (7)

Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR. Medzi zahraničnými turistami v krajine pod Tatrami dlhodobo dominujú Česi.

Služiby ubytovacích zariadení na päťmiliónovom Slovensku využilo od januára do konca septembra takmer 4,95 milióna domácich a zahraničných návštevníkov. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka to predstavuje nárast o 13,2 percenta.

V sledovanom období rýchlejšie stúpol počet domácich turistov, a to medziročne o 16,4 percenta na takmer tri milióny. Úrady už skôr uviedli, že hotelierom pomáhajú takzvané rekreačné poukazy pre zamestnancov.

Za prvé tri štvrťroky tohto roka sa na Slovensku ubytovalo tiež 1,95 milióna cudzincov, čo predstavuje oproti vlaňajšku nárast o 8,6 percenta. Z čiastkových údajov štatistického úradu tiež vyplýva, že z celkového počtu ubytovaných klientov na Slovensku tvorí Česi viac ako desatinu.

Tržby ubytovacích zariadení na Slovensku za obdobie od začiatku tohto roka do konca septembra dosiahli 397,7 milióna eur pri medziročnom raste o pätinu.

Vlani slovenskí hotelieri zaznamenali rekordný počet ubytovaných hostí. Ubytovacích služieb za celý rok 2018 využilo takmer 5,6 milióna domácich i zahraničných turistov. Oproti roku 2017 to bol nárast o 4,1 percenta.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #turizmus #hotelieri