Manželia, Brit a Slovenka, získali rozprávkový jackpot 105 miliónov libier

O jackpot 105 miliónov libier, ktorý padol minulý týždeň v európskej lotérii EuroMillions, sa prihlásil 42-ročný britský stavbár a jeho o rok mladšia manželka, ktorá pochádza zo Slovenska.

26.11.2019 20:10
jackpot, euromillions, Steve Thomson a Lenka Foto:
Steve Thomson a jeho manželka Lenka, ktorá pochádza zo Slovenska, sa tešia po výhre 105 miliónov liber (123 miliónov eur) v lotérii Euromilióny počas stretnutia s novinármi v anglickom Walbertone 26. novembra 2019. Steve a Lenka, ktorí majú tri školopovinné deti, vyhrali deviaty najvyšší jackpot v Británii.
debata (13)

Informovali o tom v utorok britské médiá. Manželský pár, ktorý má tri deti, chce časť peňazí investovať do kúpy nového domu. Ich osemročná dcéra vraj teraz dostane aj vytúžený ružový iPhone.

Jackpot, ktorý padol 19. novembra, je deviatou najvyššou výhrou v histórii lotérie EuroMillions. Jeho noví majitelia sú teraz podľa denníka The Daily Telegraph bohatší ako futbalista Gareth Bale, herečka Emma Watsonová alebo gitarista kapely The Rolling Stones Ronnie Wood.

Steve a Lenka Thomsonovci v utorok hovorili s novinármi, ktorým popísali aj plány, ktoré s peniazmi majú. Chcú si napríklad kúpiť nový dom, kde by každé z ich detí malo svoju vlastnú izbu. Desaťročný syn už rodičom povedal, že by si prial elektromobil Tesla, zatiaľ čo dcéra sa uspokojí s ružovým telefónom.

„Každý rok trávime dovolenku tak, že jazdíme za moju rodinou na Slovensko. A každý rok začíname sporiť na ďalšiu cestu hneď, akonáhle sa vrátime,“ povedala reportérom Thomsonová. Výhra jej vraj umožní jazdiť za príbuznými bez starostí oveľa častejšie.

Jej manžel sa vrátil aj k okamihu, kedy zistil, že tiket, ktorý drží v ruke, je výherný. Skontrolovať ho ho vraj napadlo až tri dni po žrebovaní. „Začal som sa triasť. Bolo mi jasné, že to je veľká výhra, ale nevedel som, čo mám robiť. Vystúpil som z dodávky, potom zase nastúpil, potom som chcel zaklopať na susedov, a zase vliezol späť do auta – pokúšal sa o ma infarkt,“ povedal Thomson.

Tento rok v októbri padol v lotérii EuroMillions rekordný jackpot 190 miliónov eur. Aj o neho sa prihlásil výherca z Británie.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #lotéria #jackpot #EuroMillions